2013. január 21., hétfő

Ügyintézés

Az első napok meghatározója a papírmunkák elvégzése és néhány fontos dolog beszerzése volt. Az erasmusos ügyintézés nehezítő tényezője, hogy az összes papír egy láncolatot képez, rosszabb esetben egy ördögi kört! :) mert szükségünk lenne az egyik dologra, de ahhoz kell egy másik és így tovább...
Felsorolni nagyon nehéz, de lássunk néhány fontosabbat: 
A szálláshoz: evőeszközöket, tányérokat kellett beszereznünk, csináltatnunk kellett lakásbiztosítást, internetet intéztünk (ami elég nehézkesen zajlott), kiderítettük hol lehet mosni.

Az iskolához: szintén kellett biztosítást készíteni, csak ezután kaphattuk meg a diákigazolványunkat, miután kaptunk diákigazolványt vásárolhattunk diák bérletet a közlekedéshez, amihez kellet igazolványkép. Csilla ezt a bérletpénztárnál elhelyezett fényképautómatánál készített. Ez is egy újabb élmény volt. 
Csilla és Joci 
Miután lett diákigazolványunk feltölthettük készpénzzel, hogy utána a menzán fizethessünk azzal és a menzás pénztáros néni ne kérdezősködjön tőlünk minden ebéd előtt 10 percet, hogy miért kérünk ebédjegyet. Érthető tehát mennyire örültünk a diákunknak
Zsófi, Csilla, Ági
Majd francia bankszámlát kellett nyitnunk, amivel már tudtunk venni francia sim kártyát a telefonunkba. 
És holnap már mehetünk is az elkészült bankkártyánkért! 

Nem tudom pontosan mi vár még ránk, de lassan szépen a végére érünk! (Csak nehogy addigra újra kelljen kezdeni, mert már megyünk haza)  :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése