2013. január 26., szombat

Fuss Forest, fuss!

Mint lelkes futók és komoly sportmúlttal rendelkező egyének ( főleg én ^^) már a kiutazásunk előtt elhatároztuk, hogy futva is bejárjuk Lyon-t. Én ezt már nagyon vártam, mert bár nyáron lelkesesen róttam a kilométereket, az elmúlt pár hónapban semmit nem mozogtam, leszámítva otthon este 11 és 12 között szobámból a konyhába vezető utat..
Tehát az elhatározás már megvolt, ugyanakkor az időjárás még nem akart kedvezni nekünk. Elég hideg van még Lyonban, sokszor sapkában és kesztyűben járunk, szóval igazán télies még az időjárás, csak hó nem esik. Az első napokban ( vagy inkább hetekben..:) leginkább az ügyintézéssel és a város, lakhelyünk felfedezésével voltunk elfoglalva, de a hét elején engem már megszállt a kis ördög, hogy fel kéne húzni a futócipőt. Mivel a héten még csak előadások voltak az egyetemen, eléggé ráértünk. Szerdán egyikőnknek sem volt órája és az idő is szebbre fordult, úgyhogy arra indítványoztam a többieket, hogy tartsuk meg az első futóedzésünket. Joci és Ági is lelkesen beleegyeztek, úgyhogy délután fél 2 felé elindultunk Jocitól a város felfedezésére.
Először a Rhone partjára futottunk ki ( ez elég közel található Joci lakásához) és a rakparton tettünk meg 6 kilométert. Nagyon jó érzés volt, hasonlított kicsit a pesti rakpatra, de itt a kocsiktól teljesen elkülönített részen lehet futni egy átlagos hétköznapon is, nagyon szép a táj, a folyó hozzánk közelebb eső oldalán igazi franciás hangulatot árasztó házak találhatóak, míg a túloldalon Vieux Lyon dimbes-dombos vidékében lehet gyönyörködni. Ennyit az útikönyvszerű leírásról,a lényeg, hogy tényleg nagyon jó ott futni, az első 6 kilométer úgy telt, hogy szinte észre sem vettük, pedig otthon azért észreveszem....:))
A cél a Tete d'Or neveztű park volt, ez Franciaország egyik legnagyobb parkja, 1857-ben nyitották meg, a Central Park-kal egy időben. A park eredetileg botanikus kertnek készült, tehát tele van rengeteg gyönyörű virággal és ritka fafélékkel, ebből a virágokat most még nyilván nem láttuk, de szerintem nagyon ígéretes volt a látvány így is. :) Itt található még Lyon állatkertje is ( a beteg elefántokkal:)).

Tete d'Or bejárata


A park nyáron:)
 
A parkba megérkezve futottunk egy egész kört a park körül, ez körülbelül 4 kilométer lehetett. A hely gyönyörű, a futóút nagyon jól kiépített, szinte olyan érzése van az embernek, mintha egy messzi erdőben futna.
Majd miután visszaértünk a park bejáratához, úgy döntöttünk, hogy a hazautat is futva tesszük, valamiért túl sok energiát éreztünk magunkban, ennek  a mai napig tartó izomláz lett a következménye,de azt hiszem, mondhatom, hogy megérte :).
Útvonalunk: kék oda, piros visszafelé

Hárman a parkban

Ágival a park bejárata előtt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése