2013. február 3., vasárnap

Heti beszámoló

Ezen a héten még nem jelentkeztünk, úgyhogy jöjjön egy kis összefoglaló az elmúlt pár napról.  :)

Megkezdődtek a gyakorlati órák, így Csilla résztvett az első angol óráján, aztán közösen az első menedzsment gyakorlatunkon. Nekem az orosz órák csak jövőhéten kezdődnek, de azokkal együtt sem kell majd szerencsére egész napokat az iskolapadban tölteni. :) Nagyon szellős lesz az órarendünk. 

Kipróbáltunk egy szórakozóhelyet, amit többen ajánlottak nekünk, már otthon és itt is. 
Hétfőn este négyen a 'cosmo'-ban táncoltunk, mulattunk. Hangulatos kis hely, hatalmas körpulttal. 

Szerdán Csilla újabb futóedzést tartott, de ezt már hegynek le, hegynek fel! 
Este erasmusos szervezésű 'speed-meeting'-en voltunk, aminek az alapötlete a 'rapid randira' hasonlított. De itt a külföldi diákok ismerkedtek egymással a Café Sevilla-ban. 

Csütörtökön volt az első Introduction á la culture francaise előadásunk, ami kötelező óránk. Először is a francia történelem főbb eseményeiről tanultunk. 

Pénteken a kultúra jegyében a  Musée des Beaux-Arts de Lyon szervezésében esti múzeumlátogatáson vettünk részt. Lehet, hogy a festmények nem keltették fel kellően az érdeklődésünket, de a többiekét sem, így jól eltársalogtunk, bár nem a képzőművészetről. Majd magyar ismerősökkel és két finn baráttal egy pizzázóba ültünk be tovább beszélgetni. 

A szombat fő attrakciója a biciklizés volt, Csilla a lyoni utcákat kétkeréken járta! :) Büszke vagyok rá, kicsit aggódtunk mindannyian, hogyan fog neki menni, régen került elő a garázsból a bicikli Mayeréknál! ;D 
Ami nagyon jó, hogy Lyonban vannak városi biciklik, amiket mindenki használhat, felvehet, letehet...mi is kiegészítettük a bérletünket ezzel a lehetőséggel. 

Vasárnap délben felkerestük a piacot a Saone partján. A hideg és a szél ellenére nézelődtünk és vásároltunk. Nagyon színes, érdekes és gusztusos a francia piac! Vettünk sajtot, olajbogyót, almát, répát és bagettet.  :P
Az időjárás miatt a délutánt igeragozással és francia házi készítéssel folytattuk.

Várjuk a jövő hetet és a jobb időt! :)

Un repas sans fromage comme une journée sans soleil!


Bogyók


Artichaut

Nyuszik 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése