2013. február 20., szerda

Napsütötte délután

A hűvös idő ellenére szépen lassan érkezik a tavasz :)
Az első napsütötte délutánon egy-egy finom sütivel felmentünk a Fourviere-re ücsörögni, nézelődni és magunkba szívni egy kis D vitamint. 

 Notre-Dame de Fourviere bazilika

életünk legfinomabb süteményei!

a város

2013. február 17., vasárnap

American Night Out

Péntek este amerikai barátaink amerikai hamburgert készítettek nekünk :)


Íme Csilla hamburgere! 

Én, a hambim és Bob Marley

Jonathan

Nikita és a francia hamburger hús
(és a University of Washington zászló)

Les filles au théatre

Nederlands dans theater

Az egyetem látogatást szervezett a lyoni táncszínházba. Mi már nagyon vágytunk valami jól sikerült kulturális programra :) így feliratkoztunk és február 12.-én a Maison de la Danse de Lyon-ban jártunk.
Művelődtünk :)


Az este két részből állt. Először csak nekünk, egyetemistáknak tartottak egy kis körbevezetést a színházban,  a színfalak mögött, még mindenki készülődött, a nézőtér üres volt. Majd egy kis szünet után beülhettünk egy előadásra, ami mindannyiunknak tetszett. Kortárs balett, modern tánc, különleges, de nagyon-nagyon szép :) 

Három részre volt osztva az előadás,  nekem leginkább az első és az utolsó tetszett, ezekről belinkeltem egy kis ízelítőt. :)



2013. február 6., szerda

Futás part 2.

Kedd délután ismét futóedzésre adtuk a fejünket a Rhone partján, erről következik most pár kép!:)


Rhone partja


Zsófival:)
A képeken az egyetem gazdasági karának hivatalos pulcsijában vagyunk láthatóak:)

2013. február 3., vasárnap

Heti beszámoló

Ezen a héten még nem jelentkeztünk, úgyhogy jöjjön egy kis összefoglaló az elmúlt pár napról.  :)

Megkezdődtek a gyakorlati órák, így Csilla résztvett az első angol óráján, aztán közösen az első menedzsment gyakorlatunkon. Nekem az orosz órák csak jövőhéten kezdődnek, de azokkal együtt sem kell majd szerencsére egész napokat az iskolapadban tölteni. :) Nagyon szellős lesz az órarendünk. 

Kipróbáltunk egy szórakozóhelyet, amit többen ajánlottak nekünk, már otthon és itt is. 
Hétfőn este négyen a 'cosmo'-ban táncoltunk, mulattunk. Hangulatos kis hely, hatalmas körpulttal. 

Szerdán Csilla újabb futóedzést tartott, de ezt már hegynek le, hegynek fel! 
Este erasmusos szervezésű 'speed-meeting'-en voltunk, aminek az alapötlete a 'rapid randira' hasonlított. De itt a külföldi diákok ismerkedtek egymással a Café Sevilla-ban. 

Csütörtökön volt az első Introduction á la culture francaise előadásunk, ami kötelező óránk. Először is a francia történelem főbb eseményeiről tanultunk. 

Pénteken a kultúra jegyében a  Musée des Beaux-Arts de Lyon szervezésében esti múzeumlátogatáson vettünk részt. Lehet, hogy a festmények nem keltették fel kellően az érdeklődésünket, de a többiekét sem, így jól eltársalogtunk, bár nem a képzőművészetről. Majd magyar ismerősökkel és két finn baráttal egy pizzázóba ültünk be tovább beszélgetni. 

A szombat fő attrakciója a biciklizés volt, Csilla a lyoni utcákat kétkeréken járta! :) Büszke vagyok rá, kicsit aggódtunk mindannyian, hogyan fog neki menni, régen került elő a garázsból a bicikli Mayeréknál! ;D 
Ami nagyon jó, hogy Lyonban vannak városi biciklik, amiket mindenki használhat, felvehet, letehet...mi is kiegészítettük a bérletünket ezzel a lehetőséggel. 

Vasárnap délben felkerestük a piacot a Saone partján. A hideg és a szél ellenére nézelődtünk és vásároltunk. Nagyon színes, érdekes és gusztusos a francia piac! Vettünk sajtot, olajbogyót, almát, répát és bagettet.  :P
Az időjárás miatt a délutánt igeragozással és francia házi készítéssel folytattuk.

Várjuk a jövő hetet és a jobb időt! :)

Un repas sans fromage comme une journée sans soleil!


Bogyók


Artichaut

Nyuszik